6 могућности "ВКонтакте", које можда не знате

<

Чак и најискуснији и активнији корисници често не знају све корисне функције ВКонтакте странице. Највјероватније нисте свјесни неких од значајки наведених у овом чланку.

1. Уметните интерактивне напомене корисника и заједница у записе

Ако куцате текст за нови унос или коментар, можете се повезати са страницама заједница или корисника. За ово постоје референце - специјални линкови који се приказују као текст уместо нечитљивих УРЛ-ова. Након што сте поставили курсор преко везе, појављује се преглед са информацијама о одредишној страници. Штавише, корисник који је споменут добија тренутну обавијест о томе.

Најчешће се референце користе како би се осигурало да прави људи не пропусте овај или онај запис. На пример, јавни поздрав. Или само за прекрасан текст са везама за кориснике и заједнице.

Како да убаците спомен

  1. Идите до уредника новог поста или коментара.
  2. Унесите @ и одмах без размака, убаците све знакове који се појављују након фрагмента //вк.цом/ у УРЛ одредишне странице. На пример, линк на профил Павел Дуров са адресом //вк.цом/дуров у уреднику ће изгледати овако: @ дуров.
  3. Кликните на жељену особу или заједницу у падајућој листи.
  4. Ако желите, можете уредити име особе или имена заједнице, која се појављује у заградама.
  5. Сада је линк спреман, запис се може објавити.

2. Поставите стари аватар као нови

Понекад желите да вратите једну од старих фотографија на место главног, а неки људи поново учитају неопходну слику. Као резултат, дупликати се креирају у албумима, а све ваше омиљене коментаре и коментаре морају бити зарађени од нуле. Али да бисте поново користили стари снимак као фотографију профила, можете га преузети директно из албума, без поновног преузимања. Само не сви знају за ово.

Да бисте поново направили стару фотографију, отворите је у албуму. Затим пређите преко ставке „Више“ у доњем десном углу прегледача слика и кликните на „Направи фотографију профила“ у падајућем менију. Подесите опсег и сачувајте резултат. Готово је.

3. Искључите репостове из новости

Сигурно сте барем једном посјетили жељу да никада не видите цитате, вицеве ​​и друге “вриједне” садржаје заједница које ваши пријатељи могу активно подијелити. Срећом, ВКонтакте вам омогућава да уклоните све репостове из новости. Након тога, вести су само јединствени садржај који објављују ваши пријатељи и заједница.

Уклоните репост са траке је врло лако. Да бисте то учинили, отворите одјељак с вијестима и у навигацијском блоку десно од садржаја кликните на икону тока. Затим у прозору који се појави, опозовите избор "Прикажи копије" и сачувајте промене. Готово, сада трака треба бити чишћа. Али вреди напоменути да ће репост остати у мобилном клијенту.

4. Филтрирајте вијести користећи листе

Ако сте претплаћени на велики број ОВ-а, праћење свих публикација може бити тешко. У овом случају, биће вам потребне листе вијести. Помоћу њих можете да комбинујете одабране заједнице и пријатеље да бисте од њих примали публикације на одвојеним картицама. На тај начин можете групирати вијести по насловима, од којих ће свака бити изолирани ток вијести посвећен својој теми.

Да бисте креирали такву листу, идите на одељак „Вести“ и кликните на плус у горњем десном углу навигационе јединице. У менију који се појави кликните на "Додај картицу". У следећем прозору можете изабрати потребне заједнице и / или пријатеље и подесити име листе. У навигацијском блоку се појављују нове картице, гдје можете лако пребацивати између њих. Листе конфигурисане на сајту биће доступне у мобилном клијенту.

5. Примајте вијести од људи и заједница без претплате.

Можда постоје корисници или заједнице од којих желите да примате ажурирања иза сцене. То јест, тако да ваши пријатељи не примећују ово међу вашим групама иу блоку „Занимљиве странице“. Или да не би били наведени у претплатама заједнице или особе која вас занима. Ово се може организовати користећи горе наведене листе.

Да бисте примали вести од правих људи, прво ћете морати да се претплатите на њих. Али само на тренутак. Претплатите се на жељене странице, а затим их укључите у посебну листу, као што је описано у претходном параграфу. Након тога, можете се сигурно одјавити са доданих с. Њихове вијести ће бити приказане у посебној картици вијести.

6. Избришите послате датотеке из дијалога.

"ВКонтакте" не дозвољава брисање посланих порука из нечијег дијалога. Али то можете урадити са приложеним материјалима: фотографијама, видео записима, па чак и аудио снимцима. Зашто? На пример, да бисте спречили гледање насумично посланих слика. Или очистити интимну преписку са бившим партнером. Наравно, уклањање материјала има смисла, осим ако они нису имали времена за преглед или, у другом случају, копију.

Да бисте уништили послату фотографију или видео, само отворите материјал у кореспонденцији и кликните на "Избриши". Датотеке уметнуте из аудио секције могу се избрисати само у овом одељку. Али материјали приложени кроз глобалну претрагу не могу бити уклоњени из дијалога.

Поред тога, према званичним информацијама, можете избрисати датотеке уметнуте из секције докумената, али само ако их се отарасите у првој. Штавише, корисници су упозорени да може потрајати неко вријеме да датотеке нестану. Чекала сам један дан - материјали који су избрисани из секције докумената и даље су остали у дијалогу. Дакле, ова информација је највјероватније застарјела.

Потражите још више очигледних ВКонтакте карактеристика у нашем претходном чланку.

<

Популар Постс